Skip to main content

Η Μέπεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Bundesliga γυναικών για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με τον Δ-ικό μας Θοδωρή Δέδε στον πάγκο της!

Η Μέπεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Bundesliga γυναικών για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με τον Δικό μας Θοδωρή Δέδε ’07 στον πάγκο της.

Ο προπονητής της SV Meppen, Θοδωρής Δέδες
WERNER SCHOLZ

Ο Έλληνας προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στο SPORT24 για το ποδόσφαιρο γυναικών, τις κινήσεις που γίνονται στην Γερμανία και τον σεξισμό.


“Πέσαμε την προηγούμενη σεζόν από την πρώτη κατηγορία, στην οποία η Μέπεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο πυρήνας της ομάδας δεν άλλαξε πολύ, χάσαμε τέσσερις παίκτριες οι οποίες είχαν ενεργό ρόλο, όμως όλες οι άλλες αποφάσισαν να μείνουν με τον στόχο να βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει ξανά. Μας έδωσε ώθηση να πάμε πολύ καλά στον πρώτο γύρο, όπου σε 13 ματς είχαμε 12 νίκες και μία ισοπαλία. Μας έκανε πρωταθλητές χειμώνα και μέχρι το τέλος ήμασταν πρώτοι. Μας κράτησε ο καλός α’ γύρος, γιατί στον β’ οι αντίπαλοί μας άλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού απέναντι μας, διότι ήμασταν φαβορί, με μεγάλη κατοχή μπάλας. Ήρθαν πιο αμυντικά και πιο ψυχωμένα και έτσι ήταν πιο ταραχώδης ο β’ γύρος. Είχαμε κάποια στραβοπατήματα από τα οποία επανήλθαμε με νίκες ή σειρές νικών. Την προτελευταία αγωνιστική εξασφαλίσαμε την άνοδο” δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Μέπεν.

Πλέον, την επόμενη σεζόν η ομάδα του Έλληνα προπονητή θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με ομάδες θηρία του ποδοσφαίρου γυναικών, όπως είναι η πρωταθλήτρια Βόλφσμπουργκ, η οποία ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Women’s Champions League και η Μπάγερν που έφτασε στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης γυναικών.

“Βάσει της περσινής μας εμπειρίας, είναι τεράστια η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία. Η Μπάγερν και η Βόλφσμπουργκ είναι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στον κόσμο στο ποδόσφαιρο γυναικών. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο μπάτζετ και στις συνθήκες προπόνησης. Είναι ομάδες που έχουν μπάτζετ 8.000.000-10.000.000 ευρώ. Η Βόλφσμπουργκ για παράδειγμα έχει από πίσω της την Volkswagen, επομένως είναι πιο εύκολο να έχεις αυτές τις συνθήκες. Για εμάς είναι μία μεγάλη πρόκληση, με ξεκάθαρο στόχο την παραμονή.

Αυτό που μας δίνει ελπίδα είναι ότι στην πρώτη μας σεζόν έχοντας ανέβει με πάνω από 60% παίκτριες από τη δική μας ακαδημία και με μέσο όρο ηλικίας τα 19 χρόνια, καταφέραμε να μαζέψουμε 14 πόντους. Συνήθως οι νεοφώτιστοι πέφτουν μετά με 4-8 πόντους. Είχαμε 15% πιθανότατα να μείνουμε, αυτό είχα παρουσιάσει βάσει στατιστικών. Πέσαμε τελευταία αγωνιστική, με τρεις βαθμούς διαφορά. Είχαμε νίκες απέναντι στη Χόφενχαϊμ που βγήκε στο Champions League. Η επόμενη χρονιά θα είναι επίσης δύσκολη, αλλά έχουμε την εμπειρία και ελπίζουμε να μαζέψουμε λίγους παραπάνω πόντους. Με 18 περίπου βαθμούς σώζεσαι. Στόχος μας η εμπειρία που θα μαζέψουμε από την μία πλευρά, αλλά και οι νίκες απέναντι στους ανταγωνιστές μας, ώστε να μείνουμε στην Bundesliga”.