Άλκηστις Μπονάνου | ERC

1,1 εκατ. ευρώ θα λάβει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας η Άλκηστις Μπονάνου!

Το European Research Council δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007 και μέχρι σήμερα αποτελεί τον κυριότερο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό οργανισμό για έρευνες αιχμής. Κάθε χρόνο επιλέγει και χρηματοδοτεί τους πιο δημιουργικούς ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας για την υλοποίηση σχεδίων, που εδρεύουν στην Ευρώπη.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η ερευνήτριά του και Απόφοιτος μας, ‘Αλκηστις Μπονάνου, θα χρηματοδοτηθεί με 1,1 εκατ. ευρώ από το ERC για ένα πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα, με αντικείμενο την κατανόηση των πιο μεγάλων άστρων του πρώιμου σύμπαντος.

Η Αλκηστις Μπονάνου έλαβε το πτυχίο Φυσικής και Αστρονομίας από το Wellesley College (ΗΠΑ) το 2000, το μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.A.) στην Αστρονομία από το Harvard University (ΗΠΑ) το 2002, και το διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) στην Αστρονομία από το Harvard University (ΗΠΑ) το 2005.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Carnegie Institution of Washington (ΗΠΑ) ως Vera Rubin Fellow (2005-2008) και στο Space Telescope Science Institute (ΗΠΑ) ως Giacconi Fellow (2008-2009). Ήλθε στο ΙΑΑΔΕΤ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το Σεπτέμβριο του 2009 και από το Μάρτιο 2017 εργάζεται ως Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης.

Η Αλκηστις ειδικεύεται στην Παρατηρησιακή Αστροφυσική και συγκεκριμένα στην μελέτη αστέρων μεγάλης μάζας σε κοντινούς γαλαξίες.

Δείτε παρακάτω παλιότερο video σχετικά με την βράβευση της Αποφοίτου μας για το “Greek L’Oreal – UNESCO prize 2011 for Women in Science”.

Για το έργο της έγραψαν οι:

https://www.esa.int/ell/ESA_in_your_country/Greece/To_nheo_ereynetikho_prhogramma_NELIOTA_anichnehuei_lhampseis_apho_proskrohuseis_ste_Selhene

http://www.huffingtonpost.gr/2017/10/29/life-science-ellinida-ereynhtria-metrhse-gia-prwth-fora-thermokrasia-lampsewn-selini_n_18412330.html

http://www.tanea.gr/news/greece/article/4677185/?iid=2

http://www.kathimerini.gr/937429/article/epikairothta/ellada/epixorhghseis-se-epta-ellhnes-ereynhtes

http://www.naftemporiki.gr/story/1300519/epta-ellines-anamesa-stous-ereunites-pou-tha-epixorigisei-to-ese

Find out more about Alceste Bonanos @ http://members.noa.gr/bonanos/Homepage/Home.html

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Ακολουθήστε τη παρακάτω επιλογή πληρωμής, για να ανανεώσετε online την ΕΤΗΣΙΑ συνδρομή σας στο Σύλλογο Αποφοίτων με κόστος 20€, με ασφαλή τρόπο μέσω της Viva Wallet.

LIFETIME ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα, για να ανανεώσετε την LIFETIME συνδρομή σας στο Σύλλογο Αποφοίτων με κόστος 180€.

Θα σας σταλεί εντολή πληρωμής στο Email σας, από το αρμόδιο τμήμα του Συλλόγου, για online πληρωμή της συνδρομής σας μέσω της Viva Wallet.

  * Υποχρεωτικά πεδία

  ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ Σ.Α.Ε.Δ.

  Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα, για να κάνετε μία δωρεά στο Σύλλογο Αποφοίτων με το ποσό της επιλογής σας.

  Θα σας σταλεί εντολή πληρωμής στο Email σας, από το αρμόδιο τμήμα του Συλλόγου, για online πληρωμή της δωρεάς σας μέσω της Viva Wallet.

   * Υποχρεωτικά πεδία

   Εναλλακτικά διασύνδεσέ μας με την εταιρεία σου ή με κάποια εταιρεία που έχεις συνεργασία με σκοπό να σχεδιάσουμε μαζί έργα για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων ή οργάνωσε μια δράση προβολής και υποστήριξης του Συλλόγου Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ
   ΑΣΕΔ
   ΔΑΪΣ
   ΔΑΪΣ
   © 2020 ΣΑΕΔ - Σύλλογος Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα. All Rights Reserved.
   dual.design