Μήνυμα από Εμάς

 

Το σχολείο μας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου από τότε που ήμουν μαθητής στο δημοτικό. Στο σχολείο μας γνώρισα τους σημαντικότερους φίλους μου, στο σχολείο απέκτησα τις πρώτες μου μαθητικές γνώσεις, στο σχολείο μας έμαθα πόσο σημαντική είναι η άθληση, στο σχολείο μας έπαιξα σε πρωταθλήματα σε Ελλάδα και στο εξωτερικό και στο σχολείο απέκτησα τις βάσεις για τις σπουδές μου και για τη ζωή γενικότερα. Ως ο νέος πρόεδρος του ΣΑΕΔ για τη διετία 2013 – 2014, νιώθω περήφανος για την εκλογή μου και θα προσπαθήσω μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στους αποφοίτους μας.

Η χώρα μας περνάει ακόμη δύσκολες στιγμές και είναι σημαντικό να κρατάμε τις επαφές μας, να αναπτύσσουμε το δίκτυό μας και να έχουμε αποτελεσματικούς κόμβους επικοινωνίας. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι την προσπάθεια που γίνεται για να επικαιροποιούμε τη βάση δεδομένων μας στην ιστοσελίδα μας, αλλά και να προωθήσουμε τις ανάλογες σελίδες στα social media (Facebook, LinkedIn) για την προώθηση των δράσεων αλλά και για να επικοινωνούμε.

Το σχολείο μας σε λίγα χρόνια θα κλείσει 100 χρόνια ζωής. Είχαμε την τύχη να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα σε ένα από τα καλύτερα σχολεία στη χώρα μας αλλά και της Ευρώπης. Νιώθω πραγματικά περήφανος όταν λέω πως είμαι απόφοιτος του «Δούκα», αφού απόφοιτοί μας βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από όλο το φάσμα σπουδών. Γνωρίζω ότι έχουμε μεγάλη δύναμη και δυναμική όχι μόνο λόγο των χιλιάδων αποφοίτων μας αλλά γιατί όλοι μας, όπου και αν βρισκόμαστε, προσφέρουμε γνώσεις, προσθέτουμε αξία και λειτουργούμε με βάση τις αρχές που μάθαμε όχι μόνο από την οικογένειά μας, αλλά και από το σχολείο μας. Για αυτό το λόγο τα παιδιά μου είναι και εκείνα μαθητές του σχολείου μας.

Σε μία λοιπόν δύσκολη εποχή για τη χώρα μας, νιώθω την υποχρέωση – όπως και όλο το ΔΣ – να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να μπορούν όλοι μας να οργανωθούμε αρτιότερα μέσα από το νέο website του συλλόγου, τις νέες δράσεις με επίκεντρο τη δικτύωση των αποφοίτων και με στόχο τη στήριξη και αλληλοβοήθεια.

Ελπίζω να στηρίξετε την προσπάθεια. Αναμένω από όλους σας ιδέες, σκέψεις, ακόμη και τα παράπονά σας με στόχο να γίνουμε καλύτεροι.

Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης

Απόφοιτος 1986’

Πρόεδρος ΣΑΕΔ 2015-2016

Kiritsis@doukas.gr