Skip to main content

Γιορτή για την Ημέρα της Νίκης της Ουκρανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και εκπροσώπων της Ουκρανικής Πρεσβείας, πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων μας, μια μικρή και συγκινητική γιορτή για την Ημέρα της Νίκης της Ουκρανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

A 1 scaled

Ο κ. Κωνσταντίνος Ι. Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος του Σχολείου, τόνισε ότι «τα Εκπαιδευτήρια Δούκα δε μπορούν να μένουν αμέτοχα σε μια τέτοια ανθρωπιστική κρίση και δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για τη φιλοξενία των μικρών Ουκρανών μαθητών. Ευχαρίστησε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και γονείς του Σχολείου που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και ειδικά, τα μικρά παιδιά που γέμισαν το Νηπιαγωγείο με χαμόγελα, αγάπη και θετική ενέργεια».

Η Υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι «η παιδική προστασία και φροντίδα δεν έχει ούτε εθνικότητα ούτε σύνορα. Συνεχάρη τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για την ευαισθησία που επέδειξαν, την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκαν αλλά και για το γεγονός ότι συνεχίζουν να αναλαμβάνουν δράσεις συμπερίληψης προσφέροντας, μέσα από συνέργειες, με αποτελεσματικότητα και καλή οργάνωση, εκπαίδευση και ομαλή σχολική καθημερινότητα στα παιδιά αυτά».

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πρεσβείας κ. Serhii Kravets ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Σχολείο, τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και τους γονείς που αγκάλιασαν με τόση θέρμη τα παιδιά και τους προσφέρουν το τόσο σημαντικό αυτό αγαθό της εκπαίδευσης. Σε μια εποχή που η χώρα τους περνά δύσκολες ώρες, τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους αισθάνονται το Σχολείο σαν οικογένειά τους.

Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο ΕΔΩ