Skip to main content

Εκπαίδευση 2022: Από τα σχολικά θρανία….στο Harvard

Κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη ή κάποια τυχαία σύμπτωση. Συνιστά κανόνα. Κι αυτός ακριβώς ο κανόνας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τα οποία είδαν ένα μεγάλο ποσοστό αποφοίτων να πετυχαίνει στη σχολή της πρώτης του επιλογής.

Πρόκειται για τμήματα σε Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Αθηνών , Πανεπιστήμιο Πειραιά, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.α. Δηλαδή την πανεπιστημιακή ελίτ της χώρας.

Μεγάλη περηφάνεια «γεμίζουν» και οι επιτυχίες στα ξένα Πανεπιστήμια (Harvard University, Brown University κ.α.), αποδεικνύοντας ότι το τρίπτυχο «Γνώσεις – Δεξιότητες – Αξίες» των Εκπαιδευτηρίων Δούκα συνιστούν το εισιτήριο για την επιτυχία και την καταξίωση.

EKPAIDEYSI M doukas1

Και για του λόγου το αληθές, ας ρίξουμε μια ματιά στους μεγάλους «πρωταγωνιστές»:

Από το International Baccalaureate:

  • Αλεξάνδρα Οικονόμου: Πλήρης Υποτροφία από το Harvard University – ΗΠΑ – Πολιτικές Επιστήμες
  • Ηλέκτρα Μπαμπίχα-Νίνου: Πλήρης Υποτροφία από το Brown University – ΗΠΑ – Νευροεπιστήμες
  • Καλλίστη Μηλάτου-Φακούντου: Δύο πλήρεις Υποτροφίες Αριστείας από το Ithaca College και το Sarah Lawrence College – ΗΠΑ – Θεατρικές Σπουδές
  • Χρήστος Μανεσιώτης: Πλήρης Υποτροφία από το New York University – Abhu Dhabi, United Arab Emirates – Οικονομικά και Engineering

Από το Γενικό Λύκειο:

  • Λεωνίδας Τσοπουρίδης: 7ος Νομική Αθηνών
  • Θέλεια Δάμη: 1η Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
  • Δημήτρης Παναγιώτου: 3ος Οδοντιατρική Αθηνών

Από το Τμήμα BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice:

  • Βίλμα Μπούλος: Δύο πλήρεις Υποτροφίες Αριστείας από το ArtCenter College of Design και το California College of the Arts – ΗΠΑ – Καλές Τέχνες

Όλες οι παραπάνω επιτυχίες έχουν ως κοινή συνισταμένη τόσο το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό προφίλ των υποψηφίων, όσο και την πολύπλευρη προσωπικότητά τους, όπως αυτή καλλιεργείται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Η μετάδοση γνώσεων, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και η καλλιέργεια αξιών σε κάθε παιδί ξεχωριστά αποτελούν τη βάση, στην οποία οικοδομείται η εκπαιδευτική φιλοσοφία του σχολείου.

Και μεγαλύτερη απόδειξη από τα ποσοστά εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχει. Ιδίως όταν αυτά ξεπερνούν κάθε χρόνο το 95% στο Λύκειο, το International Baccalaureate, το GCE, καθώς και το Foundation in Art, Design & Media Practice.

Το μυστικό της επιτυχίας

EKPAIDEYSI M doukas2

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα εστιάζουν στην ολόπλευρη και οργανωμένη προετοιμασία για την επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προσφέροντας ένα άρτιο και ενισχυμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στην καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων.

Την ίδια ώρα, μέσα από τα μαθήματα ΙΒ (International Baccalaureate), επιτυγχάνεται μια εξατομικευμένη διδασκαλία, η οποία επιδιώκει την εξοικείωση των μαθητών με τις εξεταστικές ιδιαιτερότητες – απαιτήσεις του ΙΒ diploma. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις εξετάσεις του International Baccalaureate, το καλοκαίρι 2022, το 100% των μαθητών IB έγινε δεκτό σε κορυφαία Πανεπιστήμια και σε σχολές της πρώτης τους προτίμησης.

Ταυτόχρονα, μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα BTEC Foundation Diploma in Art & Design & Media Practice, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα προσπαθούν να καλλιεργήσουν στους σπουδαστές την κριτική σκέψη, συνδέοντας τη σύγχρονη πρακτική με τις ιστορικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιρροές, αλλά και αναπτύσσοντας τη διανοητική περιέργεια μεθόδων δημιουργικής παραγωγής. Με απώτερο στόχο, φυσικά, την επιτυχημένη εισαγωγή σε καταξιωμένες σχολές Art & Design για σπουδές γραφιστικής, fashion design ή φωτογραφίας.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, υπάρχει και το GCE / A’ Levels, το οποίο αποτελεί «εισιτήριο» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά τόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο και την Αμερική. Μάλιστα, το University Placement Center του σχολείου παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση μαζί με πλήρη υποστήριξη των υποψηφίων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια Αμερικής, Αγγλίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Καναδά κ.α.

Ας σημειωθεί ότι πολλά από τα παιδιά που πετυχαίνουν κάθε χρόνο στα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, φοιτούν με υποτροφία, την οποία παρέχουν -κατόπιν εξετάσεων- τα Εκπαιδευτήρια Δούκα σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ΙΒ από άλλα σχολεία. Ειδικά για το ΙΒ, προσφέρονται υποτροφίες σε συνεργασία με το Stelios Philanthropic Foundation του Αποφοίτου ‘84, Sir Στέλιου Χατηιωάννου.

Πολύπλευρη ανάπτυξη

Το πιο σημαντικό είναι όμως, ότι τα παιδιά που όλα αυτά τα χρόνια φοιτούν στην Εκπαιδευτήρια Δούκα, δεν διακρίνονται μόνο για τις επιδόσεις στα μαθήματα. Αντίθετα, συμμετέχουν ενεργά στη σχολική ζωή, «τεστάρουν» τις δυνατότητές τους σ’ ένα πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και διαγωνισμών, λαμβάνουν μέρος σε σχολικές ομάδες και διαγωνισμούς ρητορικής, ρομποτικής, προγραμματισμού, μαθηματικών, εικαστικών, φυσικής, πληροφορικής κλπ., συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου κ.α.

Εν ολίγοις, έχουν μια πληθωρική και άκρως ενεργή συμμετοχή τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην κοινωνία ευρύτερα.

Πηγή: www.news247.gr