Skip to main content

InIdea· Μια γιορτή αφιερωμένη στην Καινοτομία από το Δικό μας Σχολείο

Τα Εκπαιδευτήριά μας  στηρίζουν τις καινοτόμες ιδέες των συνεργατών τους, τις επιβραβεύουν και τις υλοποιούν!

Η Καινοτομία στην Εκπαίδευση είναι συνυφασμένη με τα Εκπαιδευτήριά μας. Τα τελευταία 20 χρόνια, με μια σειρά παιδαγωγικών ενεργειών και προσεκτικού βηματισμού, το Σχολείο έχει συνδέσει το όνομά του με πρωτοποριακές δράσεις που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές του να αποκτήσουν Γνώσεις, να αναπτύξουν Δεξιότητες και να καλλιεργήσουν Αξίες.

Οι τόσο σημαντικές Ικανότητες 21ου αιώνα αποτελούν εδώ και χρόνια, βασική επιδίωξη των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Αφορούν πρωτίστως τη μαθητική κοινότητα του Σχολείου αφού θεωρούνται βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας Παγκόσμιου Πολίτη με Ελληνική ταυτότητα.

Ωστόσο, αυτές οι Ικανότητες δεν περιορίζονται στα παιδιά αλλά χαρακτηρίζουν και τους εργαζόμενους του Σχολείου, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς: μια δυναμική ομάδα συνεργατών που λειτουργεί καθημερινά σύμφωνα με την καινοτόμο εκπαιδευτική φιλοσοφία του Σχολείου, δε μπορεί παρά να παράγει καινοτόμες ιδέες.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Chief Innovation Officer, κ. Κωνσταντίνος Δούκας, δημιούργησε έναν νέο και πρωτοποριακό θεσμό, μια αληθινή γιορτή της Καινοτομίας!

InIdea3

Έτσι γεννήθηκε το InIdea, ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτόμου Ιδέας, σκοπός του οποίου είναι, μέσα από τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την επικοινωνία, να μπορέσουν όλοι οι συνεργάτες να ξεφύγουν από την εργασιακή καθημερινότητα και να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, εντοπίζοντας και επιβραβεύοντας τα ταλέντα. Στόχος είναι να ενισχυθεί η εφευρετικότητα, η συμμετοχή και η συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων, να βραβευτούν οι καινοτόμες ιδέες και να υλοποιηθούν

InIdea1

Οι συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων Δούκα ανταποκρίθηκαν δυναμικά στην πρόσκληση/πρόκληση του Κωνσταντίνου Δούκα, προτείνοντας, επινοώντας, δημιουργώντας Ιδέες και Καινοτομίες.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης κλήθηκε να αναδείξει τις 3 καλύτερες μέσα από ένα σύνολο κριτηρίων. Οι 3 πρώτοι νικητές επιβραβεύονται με χρηματικό έπαθλο, ενώ το Σχολείο αναλαμβάνει να υλοποιήσει άμεσα την ιδέα που κερδίζει το 1ο βραβείο.

Στην Οργανωτική Επιτροπή και στην Επιτροπή Αξιολόγησης συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του Σχολείου, ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος MRB, ο Χρήστος Ταραντίλης, Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ισίδωρος Σιδερίδης, Διευθύνων Σύμβουλος POBUCA, ο Δρ. Γρηγόριος Μακρίδης, Πρόεδρος Μαθηματικής Εταιρίας Κύπρου, Πρόεδρος EAEC, Πρόεδρος EACG, ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO και ιδρυτής της Socital, ο Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Γιάννης Σύρρος, Director General της SEPE, Chairman στη WITSA, μέλος του ΔΣ της DIGITALEUROPE και η Αλεξία Κωτσή, Συνιδρυτής & Chief Marketing Officer της Funkmartin, Απόφοιτη. Εκπ. Δούκα 2001.

InIdea7%CE%B2
InIdea8b
InIdea9b
InIdea10
InIdea11b
InIdea12b
InIdea6
InIdea4
InIdea5

Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν ξεχώρισαν 11, οι οποίες διαγωνίστηκαν για τον τίτλο της Καινοτόμου Ιδέας της Xρονιάς 2021-22 στον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Δαΐς το Σάββατο 11/12/21.

– Την 3η Θέση έλαβε η ιδέα «Duke Talents», που αφορούσε στην ενίσχυση των ταλαντούχων και χαρισματικών παιδιών και υποβλήθηκε από τη Νηπιαγωγό Κατερίνα Μπότση, την Υπεύθυνη Πληροφορικής και Ψηφιακής Εκπαίδευσης Μαρία Φιλιππή, τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων Λεωνίδα Κοτσιφάκο, την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Τμήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Μαρία Κουτσαύτη και τον Υπεύθυνο Έρευνας & Καινοτομίας Γιάννη Κωτσάνη.

– Τη 2η Θέση κατέλαβε η ιδέα «D – Well / Namaste καλά», ένα Πρόγραμμα Ευεξίας για όλους τους εργαζόμενους, που υπέβαλαν η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής Μαρία Λυμπέρη, ASS. Project Manager του Τμήματος Έρευνας & Καινοτομίας Έλπη Μαργαρίτη, η Υπεύθυνη του BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice Κατερίνα Τραγά και ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Μανώλης Γκούφας.

– Το 1ο Βραβείο κέρδισε η ιδέα με τίτλο «Digital Assistant (AI) in Class», ένας αληθινός ψηφιακός βοηθός για τους μαθητές με interactive ιδιότητες στην ψηφιακή και πραγματική τάξη. Την ιδέα σκέφτηκαν και οργάνωσαν η Υπεύθυνη Πληροφορικής & Ψηφιακής Εκπαίδευσης Μαρία Φιλιππή, η Υπεύθυνη Ξένων Γλωσσών Χρυσάνθη Σωτηρίου, o Υπεύθυνος ICT Δημήτρης Συργιάννης και ο Υπεύθυνος Εγγραφών και Ανάπτυξης Πάνος Δότσιος.

InIdea7%CE%B2
InIdea8b
InIdea9b
InIdea10
InIdea11b
InIdea12b

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης γιορτής της καινοτομίας υπήρξαν και πολλοί τυχεροί. Στο διαγωνιστικό παιχνίδι Kahoot που έπαιξαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, διακρίθηκαν η Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού Σίσσυ Θεριού, ο Καθηγητής Οικονομικών Ανδρέας Στριφτάρας και η Υπεύθυνη Εγγραφών Σαββίνα Πορφυριάδου, οι οποίοι κέρδισαν δωροεπιταγές από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Σε ειδική κλήρωση η Συντονίστρια των Φιλολόγων Γυμνασίου Χριστίνα Σταμάτη, κέρδισε το μεγάλο δώρο της ημέρας, ένα iPad Air.