ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΟΥΚΑ: 1821-2021 100 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Η Γένεση ενός Εθνικού Κράτους

Εδώ υπάρχει µια ιστορία 45 χρόνων.

Το 1976, µε αφορµή τον εορτασµό των 150 χρόνων στη «µνήµη Μεσολογγίου», το σχολείο µας, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τιµώντας την ιστορική επέτειο, εξέδωσαν ένα µικρού µεγέθους ηµερολόγιο.

Από τότε και για αρκετά χρόνια, ήταν ένα ολιγοσέλιδο µικρού σχήµατος βιβλίο, αφιερωµένο κάθε φορά σε µία επέτειο, σε ένα γεγονός εθνικής σηµασίας ή σε µια προσωπικότητα εθνικού κύρους και η δοµή του ολοκληρωνόταν µε τις πάντοτε χρήσιµες σελίδες ενός συνηθισµένου ηµερολογίου.

Σταδιακά, η ετήσια αυτή έκδοση άλλαξε περιεχόµενο και σχήµα και µετεξελίχθηκε σε ένα τόµο-βιβλίο, όπου επιστήµονες, διανοούµενοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες, καταξιωµένοι επαγγελµατίες, εκπαιδευτικοί αλλά και µαθητές µας εκφράζουν ελεύθερα τη γνώµη τους γύρω από ένα θέµα, το οποίο έχει ανάγκη να διερευνηθεί πολύπλευρα.

Για λόγους καθαρά συναισθηµατικούς, ο τίτλος “Ημερολόγιο” διατηρήθηκε, για να θυµίζει την έναρξη της προσπάθειας.

Άλλωστε, όλα τα δηµιουργικά πράγµατα διαρκούν στο χρόνο όταν ανανεώνονται, υπηρετώντας τις προκλήσεις και τις ανάγκες του καιρού µας.

Φέτος, το Σχολείο μας με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, κυκλοφορεί ένα αφιερωματικό πολυσυλλεκτικό βιβλίο.

28 κείμενα-παρουσίες από την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, τον Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θάνο Μ. Βερέμη, και την Πρύτανη, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, τον Συγγραφέα – Δημοσιογράφο της εφημερίδας “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, Παντελή Μπουκάλα, τον Γλύπτη & Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστα Βαρώτσο και πολλούς ακόμη σημαντικούς εκπροσώπους της πνευματικής, πολιτικής, εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής πραγματικότητας του τόπου μας, παίρνουν ιδιαίτερη μορφή σε αυτή την συλλεκτική έκδοση.


Διαβάστε online το Ημερολόγιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα ΕΔΩ

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Ακολουθήστε τη παρακάτω επιλογή πληρωμής, για να ανανεώσετε online την ΕΤΗΣΙΑ συνδρομή σας στο Σύλλογο Αποφοίτων με κόστος 20€, με ασφαλή τρόπο μέσω της Viva Wallet.

LIFETIME ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα, για να ανανεώσετε την LIFETIME συνδρομή σας στο Σύλλογο Αποφοίτων με κόστος 180€.

Θα σας σταλεί εντολή πληρωμής στο Email σας, από το αρμόδιο τμήμα του Συλλόγου, για online πληρωμή της συνδρομής σας μέσω της Viva Wallet.

  * Υποχρεωτικά πεδία

  ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ Σ.Α.Ε.Δ.

  Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα, για να κάνετε μία δωρεά στο Σύλλογο Αποφοίτων με το ποσό της επιλογής σας.

  Θα σας σταλεί εντολή πληρωμής στο Email σας, από το αρμόδιο τμήμα του Συλλόγου, για online πληρωμή της δωρεάς σας μέσω της Viva Wallet.

   * Υποχρεωτικά πεδία

   Εναλλακτικά διασύνδεσέ μας με την εταιρεία σου ή με κάποια εταιρεία που έχεις συνεργασία με σκοπό να σχεδιάσουμε μαζί έργα για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων ή οργάνωσε μια δράση προβολής και υποστήριξης του Συλλόγου Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ
   ΑΣΕΔ
   ΔΑΪΣ
   ΔΑΪΣ
   © 2020 ΣΑΕΔ - Σύλλογος Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα. All Rights Reserved.
   dual.design