Skip to main content

Μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή Ελλήνων και Κινέζων μαθητών

Πηγή: doukas.edu.gr

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, στις 4 Φεβρουαρίου 2023, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή  Ελλήνων μαθητών του Σχολείου μας και Κινέζων μαθητών, που διαμένουν στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία συνεργατική πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής ανταλλαγής, την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, δύο χωρών που μοιράζονται παρόμοια ιστορική κληρονομιά και κοινές αξίες ως κοιτίδες του ανατολικού και του δυτικού πολιτισμού, αντίστοιχα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η από κοινού αυτή δράση εγκαινιάστηκε, επίσημα, με την επίσκεψη του Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα, κ. Ren Ren και των συνεργατών του, στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας.

Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της συνάντησής τους με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Εκπαιδευτηρίων, κ. Κ. Ι. Δούκα, και σε συνέχεια μίας εγκάρδιας και πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης, πραγματοποιήθηκε, ως δείγμα εκτίμησης και σεβασμού, ανταλλαγή δώρων· με τον ο κ. Ren να προσφέρει ένα παραδοσιακό σετ κινεζικής Καλλιγραφίας και τον κ. Δούκα το επετειακό Λεύκωμα των 100 Χρόνων του Σχολείου μας.

thumbnail IMG 3940
thumbnail 56176634 4cfa 4f70 8c62 8f2320466948
321d6fd7 96c5 42fc aeb1 2c6b56db5f2e