Skip to main content

Άγγελος Τριανταφύλλου | 1ο Βραβείο για την “Οπερέττα”!

operetta 1

Οι ήρωες της «Οπερέττας» προσπαθώντας ν’ ανέβουν στην κορυφή των Ιμαλαϊων.

Ο Απόφοιτος μας Άγγελος Τριανταφύλλου, καταξιωμένος ηθοποιός και μουσικός, έλαβε στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2017, που διοργάνωσε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου το Περιοδικό “Αθηνόραμα” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 1ο Βραβείο στην Κατηγορία “Μουσική Επένδυση” για το Θεατρικό Έργο “Οπερέττα”.

Το ομώνυμο έργο του Πολωνού συγγραφέα Βίτολντ Γκομπρόβιτς πήρε αυτή τη φορά νέα πνοή τόσο μέσα από τη σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου όσο και από το “μουσικό χαλί” του Άγγελου Τριανταφύλλου.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, οι οποίοι χρόνια γράφουν την δική τους ιστορία στο ελληνικό θέατρο. Την τελετή απονομής παρουσίασε με το δικό του καυστικό χιούμορ ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης παρουσία 1.300 ανθρώπων που αγαπούν το ελληνικό θέατρο.

ad

Λίγα λόγια για τον Άγγελο…

Ο Άγγελος Τριανταφύλλου είναι ηθοποιός και μουσικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ, μουσική (πιάνο, σύνθεση και θεωρητικά) και υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή ΝΕΘ του Γ. Αρμένη.

Το έργο του “Επικίνδυνη Ηλικία” -μελοποιημένη ελληνική ποίηση- παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει γράψει τη μουσική στην τελετή Αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου. Τα τελευταία χρόνια έχει συγκροτήσει τη μουσική ομάδα Guillotinas, με την οποία παρουσίασε την όπερα δωματίου Μήδεια.

PHOTO

353707 733600 0

“Μέσα σε έναν εξωπραγματικό κόσμο, όπου η ενδόμυχη ανάγκη των ηρώων για επιστροφή στην ανωριμότητα υπαγορεύει κάθε είδους κίνηση, ξετυλίγεται μια αλλόκοτη, ποιητική ιστορία. 

Η ευφάνταστη, ανατρεπτική και διαχρονική Οπερέττα του  Βίτολντ Γκομπρόβιτς υιοθετεί την ελαφράδα του μουσικού αυτού είδους και υπονομεύει, με το σαρωτικό της χιούμορ, τα πλαστά πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά πρότυπα. Εκθέτει παράλληλα τη γελοιότητα των προσώπων που τα εκφράζουν και προτείνει την υπεροχή της απλότητας και της «γύμνιας» απέναντι στην κενότητα κάθε εφήμερης μόδας.

Ο κόμης Αρισταίος σχεδιάζει να αποπλανήσει την όμορφη Αλμπερτίνα.Η επιτυχία του σχεδίου του είναι η αρχή μιας αλληλουχίας απροσδόκητων και εξωφρενικών γεγονότων, όπου συνυπάρχουν η μόδα με την επανάσταση και αντιμάχονται η διαφθορά του ενδύματος με την αθωότητα της γύμνιας.”

Μετάφραση: Γιάννης Αστερής
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος
Διασκευή: Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Αστερής
Σκηνικάκοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ
Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Μπιτούνη
Βοηθοί σκηνογράφου: Μυρτώ Λάμπρου, Δημήτρης Αγγέλης, Τζίνα Ηλιοπούλου
Βοηθοί ενδυματολόγου: Στέλλα Γάσπαρη-Κάκαρη, Μαρίνα Μουρτζή, Λίνα Σταυροπούλου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)
Χάρης Αλεξίου, Χάρης Ανδριανός, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Πάρις Θωμόπουλος, Νίκος Καραθάνος, Ευαγγελία Καρακατσάνη,  Κώστας Κορωναίος, Νίκος Λεκάκης, Αμάλια Μπένετ,  Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Ελένη Μπούκλη, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Αρης Σερβετάλης, Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Χάρης Φραγκούλη

Μουσικοί επί σκηνής:
Ilya Algaer (κοντραμπάσο) , Γιώργος Δούσος ( γκάιντα, καβάλ, ντουντούκ, κλαρίνο, φλάουτο), Διονύσης Κοκόλης ( τρομπέτα), Μενέλαος Μωραΐτης  (τούμπα), Κώστας Νικολόπουλος ( κιθάρα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος ( τρομπόνι), Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά), Άγγελος Τριανταφύλλου ( πιάνο).