Διαδικτυακή Εκδήλωση: It’s not Greek to me|Ελληνική, μία γλώσσα που μας ενώνει

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, ως ενεργό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων (ASPnet) της UNESCO, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα, διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «It’s not Greek to me· Ελληνική, μια γλώσσα που μας ενώνει».


Παρακολουθήστε την εκδήλωση, εδώ: https://bit.ly/online-event-not-greek-link


▸Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας με κεντρικές ομιλήτριες τις κ. Caterina Carpinato και Ευγενία Λιοσάτου, καθηγήτριες Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο εν λόγω πανεπιστήμιο.
▸ Απευθύνεται σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γενικά όσους δείχνουν ενδιαφέρον για τη διαφύλαξη και διάδοση της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας.
▸ Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τον υπερτοπικό και διαχρονικό χαρακτήρα της γλώσσας μας ως κύριο συστατικό της Παγκόσμιας Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
▸Θα συμμετάσχουν μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά, το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, το 4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης. Τα παιδιά θα υποβάλουν ερωτήσεις στους Ιταλούς φοιτητές για τη σημασία της ελληνικής γλώσσας στον σύγχρονο κόσμο, τη θέση της σε σχέση με τις υπόλοιπες «δημοφιλείς» γλώσσες, τα «greeklish», τη διαχρονικότητα της γλώσσας των ελληνόφωνων χωριών της Καλαβρίας, κ.ά. Τραγούδια από τα χωριά αυτά θα ερμηνεύσει η απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Ναταλία Κωτσάνη, μέλος του συγκροτήματος των Encardia.
Θα δοθεί ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες στο τέλος της εκδήλωσης. 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Ακολουθήστε τη παρακάτω επιλογή πληρωμής, για να ανανεώσετε online την ΕΤΗΣΙΑ συνδρομή σας στο Σύλλογο Αποφοίτων με κόστος 20€, με ασφαλή τρόπο μέσω της Viva Wallet.

LIFETIME ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα, για να ανανεώσετε την LIFETIME συνδρομή σας στο Σύλλογο Αποφοίτων με κόστος 180€.

Θα σας σταλεί εντολή πληρωμής στο Email σας, από το αρμόδιο τμήμα του Συλλόγου, για online πληρωμή της συνδρομής σας μέσω της Viva Wallet.

  * Υποχρεωτικά πεδία

  ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ Σ.Α.Ε.Δ.

  Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα, για να κάνετε μία δωρεά στο Σύλλογο Αποφοίτων με το ποσό της επιλογής σας.

  Θα σας σταλεί εντολή πληρωμής στο Email σας, από το αρμόδιο τμήμα του Συλλόγου, για online πληρωμή της δωρεάς σας μέσω της Viva Wallet.

   * Υποχρεωτικά πεδία

   Εναλλακτικά διασύνδεσέ μας με την εταιρεία σου ή με κάποια εταιρεία που έχεις συνεργασία με σκοπό να σχεδιάσουμε μαζί έργα για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων ή οργάνωσε μια δράση προβολής και υποστήριξης του Συλλόγου Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ
   ΑΣΕΔ
   ΔΑΪΣ
   ΔΑΪΣ
   © 2020 ΣΑΕΔ - Σύλλογος Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα. All Rights Reserved.
   dual.design